گروه آموزش ابتدايي دانشگاه آزاد فيروزآباد ورودي مهر90 تعامل ،همفكري و ارتباط بچه هاي آموزش ابتدايي و ساير رشته ها آخرین مطالب
پنج شنبه 4 آبان 1391برچسب:, :: 10:17 :: نويسنده : ابوالفضل مرتضوي
مثال: برای نگارش عدد 1267395010002در خبر می نویسسیم ؛ یک هزارو 267میلیارد و 395میلیون و ده هزار و دو استثناء اول: اعداد زیر همیشه به صورت عددی نوشته می شوند و از قواعد مربوط به عدد نویسی پیروی نمی کنند. اعداد مربوط به شماره ماشین (888م23-ایران 11) شماره پلاک (پلاک8) ، شماره خیابان (خیابان 9)، شماره منطقه (شهرداری منطقه 3)، شماره تلفن (22264893 ) ، طول و عرض جغرافیایی، اعداد اعشاری (12و4) ساعت (30:10)، تاریخ (15 بهمن ماه)و ... استثناء دوم: اعداد زیر همیشه حروفی نوشته می شوند و از قواعد مربوط به عدد نویسی پیروی نمی کنند: اعداد مربوط به شمارشی ترتیبی (یکمین، ...، بیشت و پنجمین، ... صدمین)، اعداد جایگزین صفت (نوجوان سیزده ساله ، کودک 2 ساله)، اعداد کسری (دو پنجم ، سه چهارم) .
اصول بین المللی اخلاق حرفه ای خبرنگاری International Principles of Professional Ethics in Journalism اصول بین المللی اخلاق حرفه ای در خبرنگاری ، طی چندین نشست مشورتی که از سال های 1978تا 1983 با حضور تعدادی از سازمان های روزنامه نگاری منطقه ای و بین المللی برپا شد، تهیه و تدوین گردید. اصول بین المللی اخلاق حرفه ای درروزنامه نگاری که به عنوان سنگ پایه ای برای تهیه قوانین اخلاقی در سطوح ملی و منطقه ای فراهم شده اند، به شرح زیر است: اصل اول : حق مردم در دستیابی به اطلاعات حقیقی مردم، حق دارند ازطریق رسانه ها ، به اطلاعات دقیق و جامع و تصویری عینی از واقعیت دست یابند و آرای خود را آزادانه ازطریق رسانه های گوناگون فرهنگ و ارتباطات بیان کنند. اصل دوم : روزنامه نگار وقف واقعیت عینی است. بارزترین وظیفه روزنامه نگار، وقف صادقانه خویش نسبت به واقعیت عینی است. خبرنگار خود رادر خدمت حق مردم در راه دست یابی بهاطلاعات حقیقی و موثق قرار می دهد، به نحوی که رویدادها را جداگانه در گستره صحیح خود با ترسیم مناسبات اصلی و بدون تحریف و با کاربرد ظرفیت خلاقانه خود انعکاس دهد تا مردم بتوانند با استفاده از این مطالب به تصویری جامع و صحیح از جهان دست یابند. اصل سوم : مسئولیت اجتماعی خبرنگار اطلاعات درروزنامه نگاری، نه یک کالا بلکه یک پدیده اجتماعی است و این امر به این معناست که خبرنگار در مسئولیت اطلاعات سهیم است؛ بنابراین نه تنها دربرابر کسانی که رسانه ها را کنترل می کنند پاسخگو است ، بلکه نهایتاً باید پاسخگوی مردم باسد. مسئولیت اجتماعی خبرنگار، وی را ملزم می سازد که تحت هر شرایطی همسو با وجدان اخلاقی خود عمل کند. اصل چهارم : شرافت حرفه ای روزنامه نگار نقش اجتماعی خبرنگار اقتضا می کند که معیارهای عالی شرافت را در این حرفه پاس دارد.
اصل پنجم: دسترسی همگانی به اطلاعات ماهیت این حرفه اقتضا می کند خبرنگار دسترسی همگان را به اطلاعات و مشارکت مردم در رسانه ها راارتقا دهد. اصل ششم: احترام به حریم و شئون انسانی
اصل هفتم: احترام به منافع عمومی معیارهای حرفه ای خبرنگاری، احترام شایسته را به جامعه ملی، نهادهای دموکراتیک و منفعت عمومی تجویز می کند. اصل هشتم: احترام به ارزشهای جهانی و تنوع فرهنگ ها یک خبرنگار واقعی در حالی که به شخصیت ویژه، ارزش و شأن هر فرهنگ و همچنین به حق انتخاب و توسعه آزادانه نظامهای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ازسوی مردم احترام می گذارد ، مدافع ارزشهای عام انسانی و بالاتر از همه مدافع صلح، دموکراسی ، حقوق بشر و پیشرفت اجتماعی است. اصل نهم : از بین بردن جنگ و سایر مصائب فرا روی بشر تعهد اخلاقی نسبت به ارزشهای عام انسانی ، خبرنگار را به پرهیز از هر نوع توجیه و یا تحریک به جنگ های متجاوزانه و مسابقه تسلیحاتی به ویژه در مورد تسلیحات هسته ای و مصائب بزرگ مضر به حال بشر، نظیر فقر، سوء تغذیه و بیماریهای مهلک، ملزم می کند.
اصل دهم: ارتقای نظم نوین اطلاعاتی و ارتباطی جهان خبرنگاری در جهان معاصر در چارچوب مناسبات نوین بین المللی و نظم نوین اطلاعاتی عمل می کند. هدف این نظم، استعمار زدایی و دموکراتیک کردن اطلاعات و ارتباطات در سطوح ملی و بین المللی است که بر پایه همزیستی مسالمت آمیز و بااحترام کامل به هویت فرهنگی ملل صورت می گیرد.
نظرات شما عزیزان: پيوندها
|
|||
![]() |